Hologram za kralja

Sasvim simpa film za nedeljno veče.

Tom Henks (Tom Hanks) je jedan od mojih omiljenih glumaca – snalazi se u svim žanrovima, različitim ulogama, tokom godina je sve bolji i sve više sinonim za dobar film ili bar za prijatno popodne uz film. Ovaj vikend je nekako bio u znaku Toma Henksa – u nekom trenutku sam ulovila (kablovska TV pa mnogo kanala) deo filma “Besani iz Sijetla“, onda juče vidim da je bila “Filadelfija” i na kraju, za film za nedeljno veče i peglanje, odabarem “Hologram za kralja“.

hologram-za-kralja Elem, glavni junak filma je Alan (Karter, Kuper, tako nekako…) – prodavac u godinama, koji za  sobom ima dugogodišnju karijeru a pred sobom važan projekat i prezentaciju pred kraljem Saudijske Arabije. Opterećen gomilom problema, poslovnim, privatnim i pre svega zdravstvenim, teško se adaptira na klimu, vremensku razliku i načine finkcionisanja u Araberiji.

Nesmotreno sam pročitala komentare o filmu na IMDB-u i ne mogu da se otmem utisku da su gledaoci ili mnogo očekivali od filma ili potpuno promašili poentu – to su čitave disertacije o poslovanju i društvenim normama u Saudijskoj Arabiji, pogrešnim detaljima u filmu i sl.

Po meni, poenta filma je u borbi glavnog junaka sa anksioznošću, ponekim napadom panike, prošlošću koja ga muči u snovima, sa svim onim što je već uradio a vremenom se ispostavilo da je trebalo drugačije ako ne i bolje, sa svim onim što ga opterećuje i neizvesnošću svakog novog dana.

I da, nekoliko puta u toku filma sam pomislila, pa i naglas rekla: “E, ovako će da bude i sa Beogradom na vodi”…

Dakle, jedna sedmica. Samo zbog Bgd H2O 😀

 

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.