Sokin i Bosina

Sokin (zet) i Bosina (snaja)

Retko planiramo odlazak u Beograd baš zbog pozorišnih predstava. Bilo je i toga, nekad, ali sada gledamo da skupimo što više obaveza u jednom danu u prestonici.

U ponedeljak 24. oktobra sam bila na Sajmu knjiga i kako se odužio dan, ostadoh dovoljno dugo da odgledamo neku predstavu. U 19 i 20 nije bilo mnogo opcija za biranje, pa smo se obreli u Zvezdara teatru, na predstavi “Sokin i Bosina”. Nije baš da sam bila oduševljena izborom na prvi pogled, jer nešto ne volim glumu Ljiljane Blagojević, ali ‘ajde.

Pa, onako. Kao komedija – ona je Julijana, Sokina ćerka, muškobanjasta mlada žena koja vozi kamion da bi izdržavala sebe i supruga. Po obrazovanju korepetitorka. On je baletan, slika i prilika svog nežnog oca sa Romanije. Njegova majka je gruba i snažna, Bosa, drvoseča. Nekom igrom slučaja obe majke, suprotne kao nebo i zemlja, se najave u goste u isto vreme. I tako počinje zaplet.

Opet kažem onako. Ne znam šta bih drugo.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.