Oprema za trčanje – nulti sloj

Svaki sport zahteva adekvatnu opremu, zbog sprečavanja povreda i bolesti. Doduše, vizuelni efekat može mnogima da znači, ali meni je prvenstveno važna  funkcija.

Vrlo važan sloj kod trčanja je nulti sloj – zovem ga nultim jer je to deo opreme koji je skroz do tela i jer se pod prvim slojem obično podrazumevaju majice, šorcevi, helanke… Tako da moj nulti sloj čine: adidas climacool grudnjak i gaćice i nike čarape. Dobro, i traka za Garmin 🙂

Da krenemo redom: izbor sportskog grudnjaka je nama nežnijem polu 😉 jako važan za trčanje – treba da je udoban i da daje dobru adidas brapotporu, što znači da ga treba probati, čak i nekoliko puta pre odluke o kupovini – sa sve šetanjem po kabini i trčkaranjem, tek da vidite kako bi se vladao tokom treninga.  Moj problem je obično da nađem odgovarajući odnos obima i veličine korpi. Nekako sam na “pola broja” tako da mi ni ovaj grudnjak ne odgovara savršeno ali je bar napravljen od savremenih materijala koji ne zadržavaju toplotu i vlagu (climacool=ostani suv i hladan). Nije baš da bude potpuno suv posle treninga, ali nije ni blizu onoj vlažnosti nekih drugih koje sam nosila. Sve ovo važi i za gaćice, od istog su materijala, iz iste kolekcije i mnogo bolje rešenje od pamučnih.

čarape Čarape su jako važne jer ukoliko nisu dobre mogu da naprave gadne žuljeve što nikako nije dobro, ni za treniranje a ni za svakodnevno funkcionisanje. Verujem da ima i mnogo boljih i kvalitetnijih ali ja nosim jedne iz velike palete nike čarapa – kupujem uh u tripaku, najčešće u prodavnicama “Đak” (sa čijeg sajta sam i “maznula” fotografiju), još ako ih nađete na sniženju, bude to odlična kupvina. Meni su ove čarape udobne, ne smetaju mi šavovi a na sredini stopala imaju deo koji blago steže nogu – prijatan je osećaj i čarape ne mrdaju, te je i to jedan vid fiksiranja i stabilnosti stopala i zgloba.

Toliko o nultom sloju. Sledi prvi 🙂


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.