Garmin – moj drug na trčanju ;-)

GPS sat za sportiste.

Garmin Forerunner 210 sam dobila pre nekoliko godina i od tada ga obavezno nosim kada idem na trčanje. Nekako mi nije trening  ako nema Garmina 😉

Pre nego što sam i ovaj gadžet uvrstila u obaveznu opremu, koristila sam sličan (ali samo sličan) takav sat, Sigma PC15 koji ima znatno manje funkcija, od kojih mu je najveći minus to što nije GPS pa ne može da meri brzinu a ni pređenu dužinu, tako da  sam na tom satu pratila broj otkucaja srca u minuti i vreme treninga.

A onda je stigao Garmin 🙂 Uz sam sat, koji često nosim kao običan sportski sat, dobijete monitor za srce na traci za grudi i garmindodatak za patike, ukoliko vozite bicik (i punjač, naravno)l. Pored toga što locira satelite, te snima kompletnu putanju kojom trčim, meri (i pokazuje) ukupno vreme treninga, broj otkucaja srca u minuti, označava u kojoj ste zoni napora i pokazuje prosečnu brzinu kao i broj potrošenih kalorija… Naravno, na samom početku podestite svoje parametre (pol, godine, stepen fizičke aktivnosti, granične vrednosti…) a onda vas on upozorava pištanjem ukoliko ste blizu neke od njih. U svakom trenutku u meniju možete da izaberete šta ćete tačno da pratite na ekranu. Evo i kratkog pregleda.

Naravno, postoji i interent podrška na moj.garmin gde registrujete uređaj, uzimate nove verzije softvera, gde možete da locirate uređaj ukoliko nestane… Posle treninga, celu rutu možete da prebacite na connect.garmin gde svaki trening posebno možete da analizirate, da uporedite ili da pogledate kalendar treninga, čak i da napravite kalendar priprema za određenu trku i još mnogo toga. To je u isto vreme i društvena mreža na kojoj  se povezujete sa prijateljima koji koriste slične spravice i sa kojima razmenjujete iskustva.

Verujem da ovaj uređaj ima još dosta funkcija koje još nisam otkrila/upotrebila, ali meni je ovo za sada dosta i od srca mogu da ga preporučim svima koji traže ovakav neki uređaj. Ako nekoga zanimaju detalji evo i uputstva 🙂

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.