“Znamenje anđela”

Novi roman Dejana Stojiljkovića.

Novi roman Dejana Stojiljkovića “Znamenje anđela”  iz 2013,  čekao je neka dva meseca da ga pročitam. Doduše, nije baš čekao na polici, znamenje_andjelaveć kod drugih čitalaca, kojima sam ga rado ustupala, dok kod mene ne dođe vreme za njega.

I, tako, ne znam šta bih rekla/napisala. Što je najgore, nemam neki jasan utisak o knjizi – niti mi se sviđa, niti mi se ne sviđa. Tako da imam samo gomilu nekih moždaMožda je najbolji opis: onako. Možda sam previše očekivala, reklama čini čuda, možda sam ga čitala u pogrešnom raspoloženju, možda nisam publika za priču o Konstantinu, hrišćanstvu, stradanju i pomilovanju a možda sam se malo i zasitila te teme, onomad kad je obeležavano 17 vekova od donošenja Milanskog edikta. Imam čak utisak da je knjiga pisana ciljano, pa da ni inspiracija nije ona prava, već nekako kao tema za pismeni.

Sve u svemu, i dalje je Konstantinovo raskršće roman ovog autora koji mi se najviše sviđa.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.