Čovek koji je ubio Teslu – Goran Skrobonja

Teslaverzum, drugi deo.

Čovek koji je ubio Teslu  Ima već nekoliko dana od kada sam pročitala roman Gorana Skrobonje  “Čovek koji je ubio Teslu” i nikako da smislim pravi način da počnem priču o tom romanu.

Možda ovako: “Čovek koji je ubio Teslu” se hronološki nastavlja na roman “Sva Teslina deca” s tim da su objavljeni obrnutim redosledom 😉 Ne smeta čak ni da ih čitate onako kako su objavljeni jer je, po meni, drugi roman napisan bolje. Bolje u smislu da sam ga pročitala brže, jer sam morala što pre da saznam šta će se dogoditi na kraju, dakle zaplet dinamičniji, zapleteniji 😉 Vidi se da je pisac bolje “apsolvirao” temu iz prvog napisanog romana.

Ipak i “Čovek koji je ubio Teslu” je do kraja neizvestan i potpuno neočekivan. I ovaj roman se bavi multiverzumom, svim onim mogućnostima koje su mogle našu istoriju da odvedu u nekom drugom, manje razornom i produktivnijem smeru. Ili možda ipak ne?

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.