Propratno dejstvo – film

Side Effects, ocenjen sa 7.1 na IMDB-u.

side effects Depresija je bolest savremenog društva i nekako imam utisak da se retko uspešno leči. Osobe koje boluju od depresije ne vide “svetlu” budućnost, tužne su, usporene i često ne mogu da se uklope u okruženje.

Film “Propratno  dejstvo” (Side Effects) počinje prikazivanjem mlade žene Emili (Rooney Mara) koja čeka da joj se suprug vrati iz zatvora. Ona je melanholična i beživotna ali uspeva da odradi svoje dnevne obaveze. U trenutku kada se muž vraća, umesto da dobije volju za životom, ili da bar preuzme deo njegove želje za boljitkom, ona pokušava da izvrši samoubistvo udarivši automobilom u zid u garaži. Zbog ovog pokušaja počinje da odlazi kod psihijatra (Jude Low, odličan u ovoj ulozi) ali vremenom lekovi koje joj on prepisuje ispoljavaju neželjene propratne efekte. U jednom trenutku mladom psihijatru o koncu vise i karijera i celokupna praksa. I sve to zbog neželjenih dejstva leka. Ili to možda ipak nije tako?

Odličan film – i sam malo usporen i siv, ali dobar, kao uostalom i glumci koji igraju naslovne uloge.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.