Jan 112014
 

side effects Depresija je bolest savremenog društva i nekako imam utisak da se retko uspešno leči. Osobe koje boluju od depresije ne vide “svetlu” budućnost, tužne su, usporene i često ne mogu da se uklope u okruženje.

Film “Propratno  dejstvo” (Side Effects) počinje prikazivanjem mlade žene Emili (Rooney Mara) koja čeka da joj se suprug vrati iz zatvora. Ona je melanholična i beživotna ali uspeva da odradi svoje dnevne obaveze. U trenutku kada se muž vraća, umesto da dobije volju za životom, ili da bar preuzme deo njegove želje za boljitkom, ona pokušava da izvrši samoubistvo udarivši automobilom u zid u garaži. Zbog ovog pokušaja počinje da odlazi kod psihijatra (Jude Low, odličan u ovoj ulozi) ali vremenom lekovi koje joj on prepisuje ispoljavaju neželjene propratne efekte. U jednom trenutku mladom psihijatru o koncu vise i karijera i celokupna praksa. I sve to zbog neželjenih dejstva leka. Ili to možda ipak nije tako?

Odličan film – i sam malo usporen i siv, ali dobar, kao uostalom i glumci koji igraju naslovne uloge.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.