Hobit – film

Neočekivano putovanje.

hobit Mnogo pre nego što je snimljen, film “Hobit, neočekivano putovanje” najvaljivan je na sva zvona. Tolika reklama je u meni samo pojačala odbojnost, koja se, ničim izazvana, pojavila prilikom prve pomene ekranizacije romana. Nekako sam u toj ekranizaciji videla samo želju za još većom zaradom filmskih studija i producenata. Kako drugačije objasniti snimanje filma koji treba da prethodi trilogiji “Gospodar prstenova” par godina kasnije? I to isto u tri dela, iako sam obim književnog dela ne daje toliko materijala… Samim tim, nisam nešto ni žurila da pogledam film.

I, eto, jedna kišna nedelja, filmova na kablovskoj ni od korova i “Hobit” je tu. Knjigu sam poslednji put čitala pre 11 godina, pa me je baš zanimalo koliko detalja mi je ostalo u sećanju. Veliki broj, rekla bih, jer sam lako prepoznala delove kojih u knjizi nema, pošto je filmska verzija proširena.

Utisak – film je sasvim ok, potpuno u duhu Tolkinove sage. Pošto nisam imala neka očekivanja ne mogu reći ni da su izneverena a ni da su prevaziđena. Mnogo slabiji utisak nego bilo koji od tri dela “Gospodara” pri prvom gledanju. Sa druge strane, odlični kadrovi, fotografija, dobar izbor glumaca, kostimi, sve baš, baš dobro.

 

 

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

One thought on “Hobit – film”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.