Dva filma, različita a oba dobra

Duh vremena i Vojvotkinja

Moj brat i njegova supruga imaju mnogo dobar televizor. Pošto sam prošle nedelje bila kod njih u gostima, imala sam priliku da uživam u filmovima. Najteže mi je bilo da se odlučim koji će to filmovi biti ali evo.

ZeitgeistDuh vremena – Zeitgeist je dokumentarni film koji svako od nas treba da pogleda. Objašnjava mnogo toga onima koji veruju da se iza svega na ovome svetu krije čovek a ne neka božanska sila. Onima drugim takav jedan film (a valjda niti bilo šta drugo 😉 ) ne može da poljulja veru pa mogu da ga odgledaju tek da budu u duhu vremena. Obzirom da je Dejan o tome već pisao, da se ne ponavljam, sve možete pročitati ovde. Ja nisam stigla da odgledam drugi deo ali uskoro ću pogledati i to. The Dutchess

Vojvotkinja (The Duchess) je film rađen po istinitom događaju. Džordžijana, devojka iz krugova dovoljno visokog roda da može da se uda za vojvodu od Devonšira postaje vojvotkinja. Njen život nije ni malo nalik onakvome kakvim ga je zamišljala. Sebe pronalazi u ekstravagantnim odevnim kombinacijama i bavljenjem politikom. I ..

Pogledajte sami.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

4 thoughts on “Dva filma, različita a oba dobra”

  1. Gledao prvih 10-15 minuta, to je bilo dovoljno da prepozna izvrtanje i zloupotrebljavanje činjenica.

    O kvalitetu dovoljno govore i drugi radovi autora. Svaki dalji komentar je suvišan, Star Wars ima više istine od navedenog filma.

  2. Gledao sam oba dela Zeitgeist-a još pre godinu dana. Tema jeste intrigantna, ali nije ništa novo. Volim da čitam i jedno vreme sam čitao knjige na tematiku teorija zavere i tajnih društva tako da mi Zeitgeist nije bio toliko šokantan kao što ustvari jeste. U svakom slučaju vredi se pogledati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.