Čarli i fabrika čokolade – film

Ekranizovana bajka Roalda Dala

Čarli i Nedelja popodne je, još iz vremena kada je postojala takva jedna višečasovna emisija na televiziji, nekako rezervisana za filmove. Naročito kada dolaze jesen, vetar i hladnoća pa je lepše sedeti u toplom. Nekada smo pozajmljivali filmove iz video klubova a sada se veliki broj može naći na internetu, pošto na kablovskoj televiziji retko nađemo ono što nas zamina u datom trenutku.

Film “Čarli i fabrika čokolade” nam je već nekoliko puta bio drugi izbor, pa je tek pre nekoliko dana došao na red. Reč je o ekranizaciji, mogu reći, kultnog romana za decu Roalda Dala (Roald Dahl) – prava bajka, sa poukama i naravoučenijem. Džoni Dep je, naravno, odličan a ova uloga pokazuje njegovu glumačku raznovrsnost i umeće.

Film je pravi porodični, da ne kažem dečiji – ne mora da se prati sa punom pažnjom (za one koji peglaju dok gledaju i-tako-to-i-tome-slično 😉 ), ima smešnih detalja ali i pouka o tome da ne treba biti nezasit, egocentričan, preterano kompetitivan…

Ako ga niste gledali, preporuka za lagano nedeljno posle podne sa decom.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

One thought on “Čarli i fabrika čokolade – film”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.