Blog Action Day 2015 – Raise Your Voice

#BAD #RaiseYourVoice

BAD logoOvo je već treća, ako ne i četvrta godina, od kada učestvujem u akciji Blog Action Day. Pisalo se tu o mnogo čemu a ove godine je tema Podigni svoj glas (#RaiseYourVoice)

Ukoliko živite u zemlji Srbiji, čitate ovaj ili neki drugi blog, znate da živimo u svojevrsnoj medijskoj blokadi, koju može da probije jedino internet. Bar ja to tako mislim, pošto vajde od nekih “klasičnih” medija nema. Na svim TV stanicama čujemo isto – kako ovi ili oni procenti pokazuju da živimo bolje, kako je premijer ili neko dugi iz vlade, objasnio da nam je bolje nego pre dve ili tri godine, u stvari da nam sve ide sjajno i živimo odlično, kao da mi ne znamo kako i koliko dobro živimo. Tzv. tabloide i nekadašnje poštovane novine, ne bih ni da komentarišem… Ponekad imam utisak da nam mediji kažu (da parafraziram rečenicu iz filma): “El ti veruješ nama ili sopstvenim osećajima?”

U prilog mojoj tezi ide i svojevrsni nedostatak informacija o protestu Ne da(vi)mo Beograd,  ili baš ovih dana odigranim protestima zaposlenih BIP-a, javno prozivanje i etiketiranje agencije BIRN, da i ne pominjem razvlačenje po tabloidnim tvorevinama zaštitnika građana Saše Jankovića (@Kihot_ex_of), jednog od retkih ljudi na javnim funkcijama koji svojim načinom rada i ispravnošću postupaka zavređuje moje duboko poštovanje i divljenje.

Sve u svemu, nemam neku posebnu poruku, osim one koja je osnovna za ovu akciju – podignite svoj glas. Ako vas ne čuju odmah, budite uporni i glasni. Ako nikako drugačije, gledajte N1 INFO, možda jedinu nezavisnu TV kod nas, čitajte Peščanik i Istinomer, delite njihove tekstove i slušajte emisije i pomažite Lični stav, ili kako god mislite da treba. Ja to tako radim.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.