Još jedan VIP #fail

Usluga koju NE pružaju.

Nekako mi izmiču dani, valjda ih ova vrućina istopi, pa nikako da napišem neki novi post. Doduše, malo sam kratka i sa idejama ali usred svega toga naleti (negativna, na žalost) inspiracija u vidu VIP-a.

Sećate se moje prethodne priče o njima, uslugama i tra-la-la? E, posle svih peripetija sa njima, raskida oba ugovora i prelaska na drugu mrežu u nekom trenutku mi zatreba dodatni telefonski aparat. Da se ne bih izlagala nepotrebnom trošku, kad već kod kuće imam Nokiju C3-00 pošteno isplaćenu preko jednog od pomenutih ugovora sa sve karticom koja glasi na moje ime i  sa IMEI brojem (što nekako znači da je telefon MOJ) setim se da mogu da tražim kod za otključavanje telefona. I, krene zabava…

Prvo pozovem call centar ove mreže sa drugom pričom i upitam za proceduru za dobijanje koda I dobijem odgovor da oni: “Jednostavno ne pružaju tu vrstu usluge iako su obavešteni da drugi operateri to rade”. Onda pošaljem mail Nokia servisu i dobijem odgovor da kod za otključavanje telefona može da mi obezbedi jedino operater. Onda pošaljem mail operateru i dobijem podugačak odgovor koji vam prenosim u potpunosti. Obratite pažnju na crvena slova…

 

Draga Danijela,

Zahvaljujemo Vam se na odabiru Vip mobilne mreže i poverenju koje ste nam ukazali.

Potpisivanjem Zahteva-ugovora za zasnivanje/izmene pretplatničkog odnosa potpisnik ugovora se saglasio sa primenom odredbi Opštih uslova ugovora o pretplatničkom i korisničkom odnosu mobilne telekomunikacione mreže Vip mobile d.o.o. (u daljem tekstu: Opšti uslovi).

Prilikom aktivacije određenog tarifnog paketa koji uključuje i mobilni telefon potpisniku pretplatničkog ugovora je omogućeno da koristi usluge Vip mobilne mreže. Mobilni telefon koji tom prilikom pribavlja predstavlja terminalnu opremu koja omogućava obavljanje saobraćaja preko Vip mreže. Korisniku je omogućeno dobijanje terminalne opreme po povlašćenim uslovima na osnovu Opštih uslova kojim se obavezuje da koristi terminalnu opremu (tj. mobilni telefon) za povezivanje sa Vip mrežom.

Nakon isteka minimalnog trajanja pretplatničkog odnosa, korisnik ima mogućnost da i dalje nesmetano obavlja saobraćaj preko Vip mreže uz obavezu plaćanja mesečne pretplate aktivnog tarifnog paketa kod svog pretplatničkog broja kao i obaveze plaćanja dodatno utrošenih minuta i poruka, a u skladu sa važećim Cenovnikom usluga na dan pružanja usluge.

Na osnovu gore navedene informacije, Vip mobile nema mogućnost da izađe u susret Vašem zahtevu.

Nadamo se da smo uspeli da Vam ovom prilikom prenesemo sve potrebne informacije u vezi korišćenja terminalne opreme.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije o našim uslugama, stojimo Vam na raspolaganju putem elektronske pošte na adresi korisnickiservis@vipmobile.rs, pozivom broja telefona 060/1234 ili nas možete posetiti na svim Vip prodajnim mestima.

Srdačan pozdrav,

Korisnički servis

Vip član Telekom Austria Grupe

Etp. Znam ja da su se oni obezbedili ugovorom, detaljima, začkoljicama ali iz ugla korisnika ovo je još samo jedan njihov #fail. Telefon sam isplatila, moj je i treba da mi bude omogućeno da ga koristim kako ja hoću tj. ne samo sa njihovim karticama. Zar ne?

 

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

4 thoughts on “Još jedan VIP #fail”

  1. Jeste možda fail ali tržišno gledano ih razumem – imaju namanje korisnika i žele da zadrže postojeće.

  2. Pozdrav svima
    licno imam sve hvale za VIP…korisnik sam njihovih post pejd usluga vec 4godine od toga zadnjih 6 mes kao pri pejd…Ni jednog momenta mi se nije desilo uvecanje racuna ili bilo koja ne pravilnost.Mreza mi je bila stabilna i nikad mi nije pucala veza.sms poruke stizale u realnom vremenu…Uzimao sam mobilne aparate uz ugovor,desilo me se 2 puta da su ti aparati prestali sa radom ali po dolasku u njihov prodajni centar doziveo sam da pri proveri tih aparata od nadleznih lica u istom momentu mi zamene telefonski aparat.Ali u istom momentu koji nije trajao ni 10 min …To je bio pozitivan shok za mene .Zasto to kazem evo zbog sledeceg….U Telenor mrezi sam uzeo tablet samsung Galaxy p1….potpisao ugovor od 24 mes sve je izgledalo idealno prvih 15 dana.15 dan po uzimanju tableta desava se da mi se tablet nece upaliti.ok ja pomislim prazna baterija,prikljucim ga na punjac kad vidim ne reaguje.Ostavim ga neko vreme tako u nadi da ce se nekim cudom da napuni…posle nekih sat vremena ponovo pokusavam da upalim tablet kad ni tada nije hteo.Ja vidim da je vrag odneo salu i odem na isto mesto gde sam potpisao ugovor i kazem im moj problem.Prodavacica koja mi je prodala regularno je od mene uzela i zapisala informacije i rekla mi je da cu sacekati 15/20 dana da ga poprave.ja kazem ok …pRolazi 15 dana dobijam sms poruku da dodjem da podignem tablet.Ok ja odlazim i podizem taj tablet u nadi da je sve ok.Podigao tablet otisao kuci sav raspolozen kad posle tri dana ja dozivim isti problem sa tabletom.Sada sam bio vidno iznerviran jer mi nije bilo jasno kako tablet za koji znam da sam ga ostavio ukljucenog za koga znam da ima full punu bateriju ne da se ne moze upaliti vec uopste ne reaguje.Odem ponovo na isto mesto prodjem istu proceduru i sad cekanje od 15 dana.Prodje 15 dana i ja kao opet happy podizem tablet i pitam sta nije bilo u redu kad meni ta ista prodavacica kaze da su od ovlascenog servisa za samsung uredjaje sa kojim Telenor ima potpisan ugovor napisali sledece…Koristiti orginalni adapter za punjenje baterije u ovom slucaju tablet Samsung p1..Ja u shoku pa sa cime ga punim nego uz punjac koji sam i dobio necu sigurno sa nokia punjacem koga oni zafrkavaju…EElem uzmem tablem odem kuci i necete verovati ovog puta je radio 5 dana i isti problem.Sada sam bio veoma ljut i odlucio sam da trazim nov uredjaj.Znate dobio sam odgovor da ja to ne mogu da zahtevam sem ako mi ovlacseni serviser ne napise to.Ja vise nisam znao ni ko kako ni ko gde .Bio sam sateran u cosak.Samo da napomenem da su racuni stizali regularno kao da sam trosio te MB za internet a realno nisam….Verovali ili ne ja sam jos tri puta ponovio isti postupak sa tabletom isto nece da reaguje da se upali …Pisao sam direktno na mail telenora i dobio sam poziv od tamo nekog menadzera bar mi se tako predstavio,
    …razgovor je trajao 2 sata i za ta dva sata on me ubedjivao da moram da platim racun a ja njemu kazem ok platicu racun a da vas pitam jel ja koristim usluge ne a zasto ne zato sto mi nije u redu tablet a zasto nije u redu zato sto ocigledno ima fabricku gresku on meni slazem se,a ja ok ako se slazete zasto mi jednostavno ne zamenite za drugi tablet a on meni nemamo dozvolu ovlascenog servisera ,a ja ga pitam otkud vam onda dozvola da trazite od mene da platim za nesto sto je ne ispravno……nije mi nista odgovorio….napominjem da sam taj tablet vracao na servis 6puta….sto je mnogo mnogo je istog momenta sam raskinuo ugovor platio 3 mes kao korescenje usluga ostatak nisam nitu cu im platiti….tablet sam zadrzao pokvarenog i sva dokumenta koja sam im slao tj dobio pa cekam njihovu reakciju….ugovor je istekao pa ako me tuze tu ih cekam .Napomenuo sam im u mail u koji sam im poslao da bi voleo da me tuze iz cisto prostog razloga da na sudu realno dokazem da sam u pravu jer imam glavni dokaz a to je tablet ……..ELEM da se nadovezem na vec pisano u VIP sam bio shokiran (pozitivno) kako su mi u roku od 10 min zavrsili novonastali problem pa se pitam …..DA LI JE i telenor to isto mogao da uradi i da problem bude resen???Ko koga ovde pravi blesavim?……p.s Znam da sam po ugovoru koji sam potpisao sa telenorom duzan da platim mesecne usluge ali isto tako znam da su duzni da mi prodaju ispravan aparat u ovom slucaju tablet samsung p1…..Poklonili mi ga nisu prema tome necu da im dajem novac tamo gde ne trosim usluge,,,,Zar neko plati hleb a ne uzme ga?????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.