“Muškarci koji mrze žene”

Stig Lašon, Milenijum 1

Negde prošle godine u ovo doba (dobro, ne baš u ovo, ali u februaru 😉 ) sam gledala prvi deo Milenijuma, film “Muškarci koji mrze žene”. Već tada mi je bilo žao što nisam prvo pročitala knjigu, ali je i film bio dovoljno dobar. Prošlo je godinu dana i nekako je i bilo vreme za knjigu.

Knjiga, kao i uvek, bolja od filma. Mada, možda zato što je evropski film u pitanju a ne holivudska produkcija, i sada kada sam pročitala knjigu sam prijatno iznenađena koliko su uspeli da je prenesu na ekran. Ali da se vratim knjizi: interesantna, uzbudljiva, sa puno detalja ali ne gnjavi već vuče dalje. Ne bih dalje u detalje, sve isto kao u filmu, kompletan zaplet i rasplet. Naravno, bolje su opisani likovi i njihove karakteristike, do kraja razrešeni odnosi različitih učesnika. Sve u svemu, odličan triler. Akcioni 😉

Sad me čeka još dva dela. I uopšte mi nije smetalo što znam kraj 😉

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

2 thoughts on ““Muškarci koji mrze žene””

  1. Definitivno mi je ova trilogija bila osvježenje. I sama sam prvo pogledala sva 3 filma, pa onda pročitala knjigu. I baš kao što kažeš, nije smetalo što se zna kraj. A i jedna je od rijetkih knjiga koja je veoma dobro ekranizovana. Uglavnom se u tim slučajevima razočaram, ali ovo je bilo baš dobro.

  2. Kod mene je obrnuto,prvo sam procitala knjige. U jednom dahu. Iskreno me odusevila.
    Jeste da ima preko 1000 strana,ali vredi..,
    (bas bi me zanimalo da vidim americku verziju filma,ali vec sam misljenja da je losa kopija)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.