Južno od granice, zapadno od Sunca

Haruki Murakami

Ime Haruki Murakami prvi put sam videla 2006. godine i to na koričnoj strani knjige “Igraj, igraj, igraj”. Kako je već tada on juzno_od_granice_zapadnobio proslavljeni pisac a mi, po običaju, imali samo jedan primerak te knjige u biblioteci, nisam je viđala često slobodnu. Godine su prolazile, stizala su nova dela tog autora ali ne u vreme kada bih ja imala vremena da ih čitam. I, tek pre neki dan…

Pred Božić, kada se tradicionalno ne radi ništa 😉 , ponesem knjigu “Južno od granice, zapadno od sunca” da se polako upoznajem sa delima g. Murakamija. I knjiga me oduševi. Nije velikog obima, ali je svaka rečenica nekako puna, bogata. Radnja se ne dešava vrtoglavom brzinom ali jedva čekam da okrenem sledeću stranu i pročitam nastavak. Potpuno životna, moguća i zbog toga malo surova, nedorečena i što mi se posebno dopalo, prožeta je muzikom. Lista kompozicija koje se u knjizi pominju izgleda nekako ovako.

U svakom slučaju, uživajte 😉

Fotografiju sam pozajmila sa sajta Geopoetike, u čiji izbor i izdanja uvek imam puno poverenje. Uz sve ovo, treba odati dužno priznanje i prevodiocu Nataši Tomić za odlično obavljen posao.

 

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.