“Audicija” Rju Murakami

audicija Ima tako nekih knjiga koje mi mesecima (neke i godinama) prelaze preko ruku a da se ne zapitam šta se nalazi među  tim koricama, sve dok se ne pojavi neki “okidač”. Tako je bilo i sa romanom “Audicija” koji je napisao Rju Murakami sve do razgovora sa drugaricom koja ga je upravo pročitala, posle čega krenem i ja u taj poduhvat.

Rju Murakami piše odlično – sviđaju mi se rečenice, opisi a najviše mi se sviđa što radnja teče glatko, nema zapinjanja, nema nedoumica, nema onih stanki kada danima “tražim vreme” da nastavim čitanje. Dakle, čita se brzo, u dahu. Iako je već na samom početku nagovestio moguć (krvavi) kraj, do samog raspleta ne znate kakav će taj kraj zaista i biti.

Romani ovog sjajnog pisca najčešće nisu preobimni, tako da se čitaju brzo – dakle, svaka preporuka za prijatno popodne/veče, naravno ako volite uzbudljive romane sa dahom horora 😉

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.