Ostrvo – film

Dobro ocenjen na IMDB-u.

ostrvo Više i ne znam kada sam pozajmila dvd sa ovim filmom 😉 Pošto ga je sin jedinac gledao, kao dodatni sadržaj za čas ruskog jezika, bilo je malo komplikovanije pronaći vreme za gledanje. Kad gledam film sama, moram i da budem sama, što se meni retko dešava.

Kao što i samo ime govori “Ostrvo” je film o životu na ostrvu, negde daleko na severu Rusije i to u pravoslavnom manastiru. Glavni junak je monah koji je tu od sredine Drugog svetskog rata, njegovo ponašanje i razmišljanje pomalo plaši ali svakako smeta drugim monasima, ali to ne sprečava ljude da dolaze i iz udaljenih krajeva da od njega traže pomoć. Zovu ga Starac i veruju da ima isceliteljske i proročke moći.

Možda sam ja očekivala mnogo više, jer sam film gledala po preporuci, ali film nije ostavio neki utisak na mene. Glavna tema filma je vera  i odnos prema njoj uz poruku da se nepomućenom verom može postići sve.  S’ obzirom da film ima dobre ocene, nemojte mi verovati na reč, možda se vama dopadne.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.