Hobit, drugi deo i moj prvi 3D film

Ponovo radi BIOSKOP 🙂

Ne sećam se tačno kada sam poslednji put gledala film u aranđelovačkom bioskopu, pre 6-7 godina sigurno. I pošto je zvuk bio loš, stolice ishabane i neudobne, okolo neki klinci bez trunke znanja o ponašanju  u takvim prilikama, nisam ostala do kraja. Isti film sam iznajmila u video-klubu i odgledala kod kuće na miru. Ipak, bioskop je bioskop i taj osećaj ne mogu da zamene ni najbolji televizori ni najbolje, u kućnoj varijanti spremljene, kokice.

Čekali smo i dočekali da bioskop ponovo postane deo života u Aranđelovcu – ovog leta je smaugrenovirana Dvorana “Park” bioskopsko/pozorišna sala – sada je tamo 375 novih, udobnih fotelja, podovi su zastrti nekim od onih “iglanih podova” i toplo je. Platno je manje, nešto kao montažno, tako da stoji na ivici bine i dovoljno je blizu publike. Pravo mesto za uživanje u filmu. Uz cenu karte od 300 din, prava stvar.

U ponedeljak, 16.12.2013., odem na večernju projekciju filma “Hobit – Šmaugova razaranja”. Ovo je prvi 3D  film koji sam odgledala. I baš mi se dopao 🙂 Film je dobro urađen, bolje i od “Gospodara prstenova” a u tom istom stilu. Bolji su efekti, bolja fotografija, scenografija, još u 3D varijanti – super. Iako traje 150 minuta, nije problem odgledati ga. Uz svu onu uzdržanost pred gledanje prvog dela (čak sam razmišljala da uopšte i ne gledam) ovaj nastavak me je skroz “kupio”.

U našem bioskopu će biti još dve projekcije, danas  u 17 i 20h, pa ako biste da malo uživate u filmskim čarolijama, eto predloga 🙂

 

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.