Blokus

Odlična strategijska društvena igra.

Moj drug Srđan živi u SAD još od 1991. godine. Srećom, u međuvremenu se internet odomaćio i kod nas tako da smo u kontaktu 🙂   U nekom od naših on-line razgovora pomenuli smo i društvene igre i on mi preporuči Blokus. Oblici figura su kao u nekadašnjem tetrisu a poenta je blokirati ostale igrače da stave što manje svojih figura na postolje a ja što više. Kao nekadašnji pasionirani igrač tetrisa, oduševi me i sama pomisao da postoji nešto slično tome, još uživo 🙂 (da ne pominjem da sam u vreme tetris-ludila tražila ko bi mogao da mi napravi sve one oblike od dovoljno izdržljivog materijala da bih mogla dugo da ih slažem dok ne dođem do onog pravougaonika…)

blokus-classicObzirom da ova igra ne postoji kod nas (čudi me baš a mi tako jedna napredna zemlja čak i na polju društvenih igara…) ostalo je da čekam dobrovoljca da mi je donese iz inostranstva. Prvi odlazak “napolje” je bio bez uspeha ali je zato Blokus (klasik)  stigao pre nekoliko dana.

Kako je  Čeda bio na putu sa folklorom a i ja u nekakvoj gužvi, igra je svečano otvorena tek sinoć. Zaraza je velika, već je sinoć bilo borbe oko toga kada će se, konačno, ići na spavanje a verujem da nas čeka još mnogo takvih večeri.

Samo uživanje, ništa drugo.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.