Mensa u Aranđelovcu

U okviru obeležavanja Dana inteligencije a u organizaciji Mense Srbije, 20. oktobra 2012. godine izvršeno je testiranje  zainteresovanih kandidata starijih od 17 godina u Visokoj tehnološkoj školi strukovnih studija u Aranđelovcu.

Organizaciju ovog testiranja preuzeo je na sebe aranđelovčanin, ovlašćeni član Mense za delanje na lokalnom nivou, Dejan Milanov.

Testiranje 67 kandidata je obavljeno u prostorijama VTŠ i svaki kandidat će rezultate dobiti na kućnu adresu. Ukoliko test pokaže da je količnik inteligencije kandidata (IQ) 148 i više, stiče pravo na članstvo u organizaciji Mense Srbije. Potrebno je najmanje 20 članova sa teritorije opštine da bi se otvorio lokalni ogranak.

Akciju su svesrdno podržale Visoka tehnološka škola strukovnih studija koja je prostor ustupila besplatno i Opština Aranđelovac koja je pokrila troškove testiranja za 46 učenika, pa je za ovu kategoriju testiranje bilo besplatno.

Kako sam saznala nezvanično, u poređenju sa brojem testiranih kandidata u Čačku, Kraljevu, testiranje u Aranđelovcu može se smatrati vrlo uspešnim.


Posted

in

,

by

Comments

3 responses to “Mensa u Aranđelovcu”

 1. GOCA Avatar
  GOCA

  Posto sam covek, imam puno mana, koje moram da otklanjam sve dok ne budem savrsena u svim stvarima. Posto sam covek, i u tome necu uspeti, onda ce neko drugi da mi ukaze na to kako da se poboljsam. Ako ne sledim njegovo uputstvo, onda sam lenja, bezvredna, i stoga ne zasluzujem nicije postovanje. Ja imam pravo da me je bas briga da budem savrsena po bilo cijoj definiciji. Posto je ono sto je za nekog savrsenost za drugog je izopacenost/.

 2. Bebika Avatar

  A ja uopšte ne kapiram poentu ovakvog komentara na jedan informativan post…

 3. goca Avatar
  goca

  A ja pa ne kapiram izbor novog direktora……(nesmem nista vise reci)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.