Aranđelovac – studentski centar?

Visoka tehnološka škola velikim koracima napred.

Malo sam se uspavala, bar što se bloga tiče, ali evo da ispravim stvari.

U mom okruženju je, uprkos svim informacijama o predstojećim izborima, mnogo aktuelnija tema predstojeći upisni rok na visoke škole. Vredni đaci polako spremaju prijemni, oni ostali valjda čekaju neki zgodniji čas a ono o čemu sam htela da pišem je da u Aranđelovcu postoji dobra, nekada viša a sada, Visoka tehnološka škola strukovnih studija.

Postoje četiri studijska progarama na nivou osnovnih strukovnih studija: Informacione tehnologije, Zaštita životne sredine, Tehnološko inženjerstvo i Dizajn. Postoji i program specijalističkih studija a od nove školske godine u planu je otvaranje i novog studijskog programa za dizaj i obradu kamena, ali o tom čim bude zvaničnih informacija.

Još jedna dobra strana ove priče je: 30. marta 2012. potpisan je sporazum sa Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu  kojim je definisana mogućnost svršenih studenata VTŠ iz Aranđelovca sa studijskog programa Informacione tehnologije da nastave školovanje na FON-U.

12. aprila 2012. godine postignut je dogovor između škole i opštine Aranđelovac, kojim će opština preuzeti obaveze oko finansiranja akreditacija škole a u ime toga pet samofinansirajućih studenata iz Aranđelovca će moći da studiraju besplatno.

Eto. Malo li je za ovaj kišni dan?

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

3 thoughts on “Aranđelovac – studentski centar?”

  1. Ima još vesti iz Visoke tehnološke škole. Naime, počeo je proces prerastanja ove visokoškolske ustanove u fakultet. Doneta je odluka na Savetu VTŠSS, sa čim se složio i senat kragujevačkog univerziteta u čijem sastavu bi i bio aranđelovački fakultet. Konačnu odluku o prerastanju doneće Vlada Republike Srbije.
    Još jedna dobra vest:
    Studenti Visoke tehnološke škole, sa studijskog programa INDUSTRIJSKI I UNIKATNI DIZAJN KERAMIKE, Veljko Lazarević i Goran Lolić učestvovaće na ovogodišnjem BELEF-u. U okviru saradnje BELEF-a i umetničke kolonije Tera, studenti VTŠSS će svoje radove od terakote izlagati u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

  2. Čula sam da će od ove školske godine da počne sa radom smer dizajn kamena. Da li neko zna nešto o tome?

  3. Snežana, na Sajmu kamena koji je bio u Kragujevcu u martu ove godine, VTŠ je promovisao ovaj novi smer tj. Fakultet za kamen. Još uvek nema informacija kod njih na sajtu, ali možete ih zvati telefonom i proveriti. Mogu Vam poslati mailom skenirani flajer, javite mi se na bebi@bebika.net. Pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.