Asocijacije

Biti MRŠAV nije ni lepo ni zdravo.

Pamtim puno toga, i ono što treba a i ono što ne treba. Puteve mojih asocijacija ne bih, i da hoću, umela da objasnim. Uglavnom, kada o nečemu čitam/slušam na to me kasnije podseća sve i svašta.

Izlazim juče iz prodavnice a pravo ispred mene prolaze dve klinke (čitaj 17 do 20 god), ne zna se koja je mršavija i neprikladnije obučena za jučerašnji hladnjikavi dan. Crnokosa, bliža meni, klima glavom i potvrđuje reči na kratko ošišane plavuše koja kaže: “A u njima su mi tako debele butine, da uopšte neću da ih nosim!” Pri tom steže svoje butine koje ni u dvoje farmerki ne mogu da dostignu debljinu mojih listova i pokazuje kao corpus delicti to o čemu govori.

I tako se ja setim Atajlo i njenog članka 9:0. E, sad u tom članku ona kaže (i ja se slažem)stop.jpg da treba svima onima koji imaju višak kilograma da kažemo da o tome ne brinu jer to nije LEPO već jer to nije ZDRAVO, ali sam ovoga puta htela da kažem da treba i onima, kojih je svakoga dana sve više, reći da biti MRŠAV nije ni lepo ni zdravo. To što su anoreksične menekenke i glumice pojam lepote i uspeha po kriterijumima raznih “modnih” ili “glamur” časopisa, ne znači da to stvarno i jeste tako. Ako uzmemo u obzir da kamera dodaje 5 do 10kg, ono što nama sa ove strane ekrana izgleda ok je u stvari kost i koža, a taj izgled se ne postiže ni prirodom ni vežbanjem već samo gladovanjem. A to ne valja.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

5 thoughts on “Asocijacije”

  1. Bebika, zašto me nisi upozorila da ovde mora da se zna račun? Nego si slučajno baš danas došla kod mene, a? Hmmm…
    Ako prođe komentar, onda ništa. Ako ne, znaj da je pitanje bilo koliko je 9 plus 6, i da sam ja u prvom pokušaju napisala 54, a u drugom 15. Valjda sam makar jednom pogodila?!

  2. Atajlo, sasvim slučajno 🙂 To sa komentarima stavio moj omiljeni (i jedini) brat koji sređuje sve što ja zabrljam na ovom sajtu a koji je rođeni matematičar 🙂 I to mu dođe protiv uroka tj. spamova 😉

  3. Atajlo uvek ista. Ili nema trupa ili nema glave i repa. 🙂 Najavljivala i ona i pola ostalih blogera i nikad ne napisase.
    Danijela, dopada mi se preglednost tvog sajta.
    Nekoliko puta sam boravio u Arandjelovcu. veoma mi se svideo. :-))

  4. Manekenke cak ni sa dodatih 5 ili 10 ne izgledaju uhranjeno. o-) Da su kod nas reseni ozbiljniji problemi /mada ni ova nimalo nije zanemarljiv/ pa da se pokrene kampanja protiv gladovanja i da se organizuju okrugli stolovi i paneli na temu koliko nesagledivih posledica izaziva pogresan nacin ishrane u cilju da se ne dobije ni jedan gram tezine. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.