Svetosavska akademija – dve nedelje posle

27. januara 2011., 19 časova

NB “Sveti Sava” kao Dan biblioteke proslavlja Svetog Savu. To je prilika da se gostima ukratko predstavi rad biblioteke u proteklih godinu dana, da se najuspešnijima na literarnom konkursu koji se raspisuje u oktobru dodele nagrade, da se najaktivnijim čitaocima poklone knjige i besplatne članarine i da se uruče zahvalnice donatorima. Ove godine sve smo skockali, kako su svi rekli, u dobro odabran i odmeren program.

Pošto je program Akademije najavljen na sajtu Biblioteke, razmišljala sam da li da uopšte pišem post o tome, ali posle rekoh: “Zašto da ne?”.

Uglavnom, mislim da je sve bilo dobro. Učesnici – Hor Rastko, učenice OMŠ “Petar Ilić” Anastasija Radosavljević i Ana Marićević, dramski umetnici Vesna Stanković i Aleksandar Dunić su bili na visini zadatka, publika sjajna kao i uvek, posluženje skromno ali sa merom spremljeno i posluženo uz pomoć profesora i učenika (naravno i direktorke 😉 ) Ekonomsko-ugostiteljske škole “Slobodan Minić”.

U svemu su nam pomogli Centar za kulturu i obrazovanje (prostor, ljudstvo, ozvučenje i sve što ide uz to), Ivan Zlatković (sinopsis i odabir tekstova i pesama za umetnike), Valentina Nedeljković (voditelj),  Muzička škola (profesori i učenici), Turistička organizacija Aranđelovca (fotografije grada za ukrašavanje enterijera), JP Zelenilo (cvetni aranžmani, možete videti fotografije na sajtu Zelenila), i svi već ranije nabrojani. Još jednom svima, hvala na pomoći 🙂

Fotografije možete videti ovde (ali morate biti ulogovani na FB).

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.