Dec 172007
 

Svetlana Lukić je pre nekog vremena, kad je bilo svo ono ludilo oko otkazivanja promocije “Peščanika” u Aranđelovcu, rekla: ” da u Srbiji u narednom periodu ni fizički neće biti mesta da se iskaže drugačije mišljenje…” I, na moju veliku žalost, bila je u pravu.

Na TV B-92 vidim pre neki dan vest iz Stare Pazove “Đorđe Balašević definitivno ne drži koncert u ovom mestu”. I zgrozim se.

Kad je u mom gradu sprečeno održavanje “Peščanika” bilo mi je loše, ali opet je to nekako imalo veze sa politikom, neslaganjem ovih i onih, kakav god da je moj stav o svemu tome bio.

Đorđe Balašević nije zabranjivan ni u vreme Miloševića. Nemam šta više da dodam.

  3 Responses to “Opet devedesete?”

  1. Slazem se, stim da Djordje Balasevic jeste zabranjivan u Milosevicevo vreme. Prosto nije bilo moguce da se pojavi na RTS-u, dok ga sada ima tu i tamo. I nije mogao da objavi album u Srbiji pa su ga objavljivali u recimo sloveniji a ovde prodavali…

    Balasevic fan.

  2. Da, tako jeste sklanjan ali nije javno zabranjivan i održavao je koncerte. Išla ja. Pa, sad da razmislimo gde smo…

  3. Ni situacija sa Peščanikom još nije gotova. Čini mi se da će se cela stvar dodatno radikalizovati kada LDP otpočne svoju predsedničku kampanju upravo iz Aranđelovca. Željno iščekujem sledeću epizodu.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.