Završen Treći međunarodni muzički festival

Sinoć je u velikoj sali Doma omladine održan završni koncert Trećeg međunarodnog muzičkog festivala. Umesto u 19 i 30 kako je planirano, koncert je počeo posle osam, jer smo čekali da se malim pijanistima završi takmičenje. Dodeljene su nagrade laureatima i oni su, njih petoro (violina, klavir, harmonika i gitara u klasi osnovnih škola i gitara u klasi srednjih škola) odsvirali pobedničke kompozicije.

U drugom delu koncerta, bariton Marko Kalajanović je otpevao nekoliko poznatih arija uz klavirsku pratnju Dane Džudović.

Ovogodišnji laureati:

  • Jana Rašić, 4. razred violine, MŠ “Živorad Grbić”, Valjevo
  • Jovan Panić, 2. razred harmonike, MŠ “Mihailo Vukdragović”, Šabac
  • Teodora Majstorović, 2. razred gitare, MŠ “Savo Balaban” Prijedor
  • Anđela Cvetković, 6. razred klavira, MŠ “Dr Miloje Milojević”, Kragujevac
  • Hanc Jernej, 2. razred srednje škole, gitara, Glasbena škola Murska Sobota

Ono što sam mogla da primetim je da su pobednici svirali program koji je za uzrast stariji od njihovog i da su svirali sjajno.

Lepa prilika. Sjajan koncert, uspešan festival, pet takmičarskih dana, preko 300 takmičara … Nadam se da će ih biti još,  svaki uspešniji od prethodnog.


Posted

in

by

Comments

One response to “Završen Treći međunarodni muzički festival”

  1. […] Koncert je održan u velikoj sali Doma omladine. Učestvovali su učenici koji su tokom ove školske  godine bili nagrađivani na takmičenjima kao i profesor harmonike Miloš Stevanović. Svi učesnici su kao i uvek  bili odlični. neki od njih čak i bolji nego na Trećem festivalu muzike. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.