Treći međunarodni muzički festival u Aranđelovcu

Takmičenjem učenika prvog razreda nižih muzičkih škola, danas je počeo Treći međunarodni muzički festival u Aranđelovcu u organizaciji Osnovne muzičke škole “Petar Ilić” iz Aranđelovca. Festival će trajati do subote, 20. marta, kada se dodelom nagrada laureatima i koncertom, Festival svečano završava.

Prijavljeno je ukupno oko 290 učenika, od kojih je 11 učenika srednjih škola na odseku za gitaru.

Tokom nedelje biće održana tri koncerta (tj. jedan je već održan večeras) :

Večeras u 20:00h nastupio je Vladimir Pavlović, violončelo, u pratnji Ivane Karajkov na klaviru.  Svirali su nekoliko Bramsovih i Debisijevih komada. Na bis su izveli Debisijevog “Labuda” i stvarno su bili odlični.

U sredu 17. marta u 19h na programu je koncert Vlada Vukazića na klarinetu (dela F. Polena i A. Grgina)  i Miodraga Krstića na harmonici ( Skarlati, Mocart, Vurtner i Galiano).

U subotu 20.  marta u 19:30 h će biti koncert Marka Kalajanovića, baritona, uz klavirsku pratnju Dane Džudović.

Eto. Jedno lepo višednevno događanje u Aranđelovcu.

Želim puno sreće svim takmičarima a organizatorima da sve prođe kako treba i da stignu da se odmore posle svega, za nove radne pobede 🙂


Posted

in

by

Comments

One response to “Treći međunarodni muzički festival u Aranđelovcu”

  1. […] Aranđelovcu je, od 15. do 20. marta 2010. godine, održan Treći međunarodni muzički festival. Na ovom festivalu učestvovali su i učenici naše Škole i osvojili sledeće […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.