Bajaga u Aranđelovcu

Koncert na Trgu.

U okviru višednevnog programa proslave Dana opštine i 200 godina od osnivanja Bukovičke Banje večeras je na Gagićevom vencu (Trg Slobode je noviji naziv ali ja volEm onaj od ranije 🙂 ) koncert održao Momčilo Bajagić – Bajaga.

Kiša koja je uporno padala celog dana i obećavala mnogo kišobrana na Tgru, prestala je da pada negde sat vremena pre koncerta i nije nastavljala sa svojom dosadnom aktivnošću sve dok je Bajaga bio na bini. Veliki broj aranđelovčana različitih uzrasnih kategorija je bio na Trgu, aktivno učestvovao na koncertu ili šetao, pravio gužvu, jeo kokice, … ali u svakom slučaju bio deo ovog događaja.

Bajaga i prateći orkestar zvuče odlično, ni za dlaku lošije nego na “nosačima zvuka”. Publika je pevala sa njima od prvih pesama (Gore-dole, Dobro jutro, Lepa Janja, Tišina…) pa do ovih najnovijih (Kap po kap) i onih najpoznatijih (Plavi safir, Moji su drugovi,…) Na bis su odsvirali Zažmuri i kad sam čula prve taktove setila sam se da ovu pesmu nisam slušala baš odavno. Eto.

Sve u svemu, lep provod 🙂

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.