Dec 132015
 

U četvrtak 10. decembra 2015. godine u 19 sati i 30 minuta, u biblioteci Gimnazije 20151210_191036“Miloš Savković” u Aranđelovcu, održana je promocija novog romana Nenada Popovića “Onaj svet”.

Urednik u IK “Arte” koja je objavila roman “Onaj svet”, Miodrag Jakšić, je insistirao na predstavljanju ove knjige aranđelovačkoj publici, ali spletom nekih nepredviđenih okolnosti (pauk mu je odneo auto…) nije uspeo da dođe i da nam približi njegovo viđenje vrednosti ovog romana. Tako da je na kraju ostalo da  Nenad sam govori o svom delu, uz neke moje sitne asistencije. To pošto je pozdravio prisutne i zahvalio se na podršci a zatim, sa svojim dugogodišnjim prijateljima a ovoga puta i specijalnim gostima, Vladanom Petrovićem Petrom i Dušanom Dulom Radisavljevićem, odsvirao i odpevao dve predivne pesme na samom početku večeri (Noć kad sam preplivao Dunav Đ. Balaševića i sad-ne-mogu-da-se-setim-koja-beše-druga).

Nenad R. Popović živi i stvara u Aranđelovcu i prava je šteta što je samo dvadesetak sugrađana bilo u prilici da čuje njegove misli i nagoveštaje o tome šta je želeo da poruči ovim romanom. Kao što to često biva, u našem malom gradu se dugo ne dešava mnogo toga a onda se za isti dan i približno vreme organizuje više događaja – tako je u četvrtak između 19 i 21 sat počinjalo najmanje tri interesantna događaja, te su na Nenadovoj promociji uglavnom bili njegovi prijatelji, kolege pisci i saradnici, što je njemu, sigurno puno značilo.

Promocija je završena onako kako je i počela – muzikom, koja uvek obogati sve čega se dodirne.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.