Ovo je najstrašniji dan u mom životu

je naslov sjajnog romana za tinejdžere.

NaslovnaJedna od rečenica koju je verovatno svaki tinejdžer izgovorio (ili bar pomislio) tokom svog odrastanja je i “Ovo je najstrašniji dan u mom životu“, što je i naslov romana koji je napisala Jasminka Petrović, u izdanju Kreativnog centra.

Čitala sam ovaj roman sa velikim zadovoljstvom i čestim smehom, uživajući u svim onim situacijama koje samo tinejdžere mogu da dovedu do očaja. Jedna od knjiga uz koju bi i oni koji nisu aktivni čitači mogli da zavole čitanje.

Topla preporuka svima, odraslima zbog dodatne energije koju smeh sam po sebi donosi a onima mlađima zbog “pokazne vežbe” da neke situacije koje se čine zastrašujućim nisu u stvarnosti toliko strašne ni nerešive, kako se to možda učini na prvi pogled.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

26 thoughts on “Ovo je najstrašniji dan u mom životu”

 1. Pročitala sam ovaj roman (koga imamo za lektiru u 7. razredu) i mogu reći da sam zaista oduševljena. Sve što se dešava u romanu , na neki sličan način se dešava i kod mene i mojih vršnjaka(ako ne ponekad i isto). Zaista preporučujem svima ovaj roman koga , verujte, niko ne može da preraste 🙂 . Čitajte ga sa uživanjem!

 2. Ovaj roman sam procitala za lektiru, i trenutno ga obradjujem detaljno……..
  Pun je humora i smesnih situacija, pa mi je bilo veoma simpaticno za citanje!!!!!!!!!!!
  toplo ga preporucujem svim uzrastima……..

 3. Ja sam ga citao roman jedno 5 puta i mogu reci mnogo je dobar! Nemam ga za lektiru ali ga obnavljam 2 puta u godini 😀 bas je zanimljiva knjiga i ima puno komedije i svakodnevnih tinejdzerskih problema i zato preporucujem svima da je citaju 😉

 4. Ovu knjigu imam za Ostro Pero, i za lektiru ali vec sam je citala jedno 10 putaa 😀 Dobra knjiga ^^

 5. Lektira je najbolja koju sam u zivotu procitala….Totalno je drugacija od ostalih (verovatno zato sto je izdana prosle godine)Imam je za lektiru u 6. Super je…. 😀

 6. @Anastasija ukratko prepričanu lektiru potraži na nekom drugom mestu, ili se pomuči i pročitaj sama, svi smo to prošli. Sve najbolje 🙂

 7. Knjiga je tako kul,ja ssam je procitao vise od 10 puta,znaci stvarno je najbolja.Ja od nje nisam video bolju!!!

 8. Ja sam citala za lektiru i bas je ekstra! Drugacija je od ostalih,i zato mi se svidja! 😀 🙂

 9. Lepa je knjiga ali ima nekih stvari koje I nisu za decu (npr ona recenica za sta su dobre dlakave zene itd… ) pa I nije za lektiru, u 6. razredu, ovako je knjiga zabavna I zanimljiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.