Sarin ključ

Film, neočekivano dobar

Ima tome već mesec dana od kako sam odgledala ovaj film, samo nikako da sednem i da napišem utiske. Iz nepoznatih  Sarah's keyrazloga, mislila sam da je u pitanju serija, kada mi je drugarica preporučila da pogledam (nešto sam se prebacila, ko će ga znati).

Film “Sarin Ključ” (Sarah’s key) me je igrom reči u naslovu odmah podsetio na obožavanu nežnu devojčicu uz koju smo sve odrastale (Sarah Kay). Prvih nekoliko minuta filma mi je pokazalo koliko je moja asocijacija pogrešna – film govori o progonu francuskih Jevreja tokom II svetskog rata. Pored cifre od 76.000 prognanih i nestalih u logorima, strašna je činjenica da su oni bili zatvoreni i neljudski tretirani od strane svojih sunarodnika.

Dodatni detalj je novinarka (Kristin Scott-Thomas) koja negde u 21. veku piše članak, više priču, o progonu u koju je nezadrživo vuče sudbina male Sare sa samog početka filma.

Odličan film. Preporučujem.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.