Erin Brokovič – posle mnogo godina

Film sniman po istinitom događaju – one can make a difference!

Filmovi koji su snimljeni po istinitim događajima za mene imaju veću težinu nego ostali. Film Erin Brokovič sam, verovali ili ne, tek pre nekoliko dana odgledala od početka do kraja. Obično bih  “upala” negde na pola filma i brzo odustajala, jer volim da sve vidim. Tako da, nepunih 17 godina pošto je snimljen 😀 , mogu da ubeležim da sam ga zaista i odgledala.

Sama Erin Brokovič je pametna i uporna žena, što je Džulija Roberts verno i tumačila u filmu. Za one koji, kao ja, nisu do sada gledali film, kratak sadržaj – Erin Brokovič je samohrana majka troje dece koja je uspela, bez formalnog pravnog obrazovanja, da prikupi dokaze protiv velikog zagađivača vode u jednoj od najvećih parnica u USA.

Pored predane, vrlo naporne i uporne borbe za pravdu i čistije životno okruženje, meni je glavna poruka ovog filma – jedna osoba MOŽE da napravi razliku. Ovo nije jedini dokaz već samo još jedna potvrda toga. Mislite o tome.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

One thought on “Erin Brokovič – posle mnogo godina”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.