Zna ON koliko je teško biti majka

“Znam ja koliko je teško biti majka.” Kaže ON: “Znam ja koliko je teško biti majka”!!!. Zna ON. E, pa, stvarno!!!

Ako sam na nešto alergična to su izjave muškaraca, tipa: “Ih, kao da ti je teško da rodiš još jedno dete.” ili “Persa dobila sina/ćerku.”, kao da je Persi, onako kako se to redovno dešava Peri, Miki, Lazi neko lepo upakovao i doneo bebanče na poklon. A da ne pominjem koliko sam se iznervirala kada sam u “Utisku nedelje” na B92 čula tu izjavu predsedničkog kandidata SRS Tomislava Nikolića: “Znam koliko je teško biti majka.” (jutros čujem da sam to mogla još pre nekoliko dana da pročitam u “Blicu”, ali ovih dana nešto nisam imala živaca za štampu.)

Zbog takve jedne izjave, date u predizbornoj kampanji, sve majke iz Srbije bi trebale da glasaju protiv njega. I to čisto sa žensko-muške strane, bez ikakvih upliva u politiku.

 Moji klinciDakleM: Dragi muškarci, bili predsednički kandidati ili ne, bez obzira koliko dugo i u kom rodu vojske ste bili, bez obzira da li ste osećajni ili bezosećajni i koliko vremena provodite sa svojim trudnim suprugama i koliko im pažnje poklanjate, ili koliko učestvujete u odgajanju dece, bez obzira na sve vaše fizičke i psihičke sposobnosti NEMATE ni najblažeg POJMA koliko je TEŠKO biti MAJKA. Od samog početka, kada prvi put saznamo da u nama živi novi mali čovek pa do trenutka kada nas, uz Božiju milost, pokrije zemlja mnogo pre naše dece, nemate predstavu o tome koliko je teško biti majka. Ama ič.

JA znam o čemu govorim.

P. S. Cela priče se, naravno, odnosi na prave majke, ne na one koje svoju decu rode i ostave.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Zna ON koliko je teško biti majka”

  1. Maja Avatar
    Maja

    Ja još nisam majka, ali mogu da zamislim koliko ovakva i njoj slične izjave mogu da iznerviraju žene koje to već jesu, jer je meni juče bilo muka od predozirane patetike (i ja sam izjavu čula tek u “Utisku nedelje”). A cenim i pokušaj da animiraš glasače (da ne kažem “glasačice” za drugi krug, čak i po ovoj osnovi 🙂

  2. Danijela Milovanović Avatar

    Tačno znaš šta mislim 🙂

  3. […] Tomislava Nikolića tiče, i da nije radikal, za njega ne bih glasala zbog toga što teško podnosi trudnoću i materinstvo […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.