Nema plate za bibliotekare !?!

… ali ni za knjižničare, ni ostale radnike Biblioteke i Muzeja!

Narodna biblioteka “Sveti Sava” u Aranđelovcu, postoji, verovali ili ne, skoro 150 godina. Verujem da je uvek bilo problema sa finansiranjem, a poslednjih godina, od kada ja tamo radim, uvek manjka novca. Uglavnom nema dovoljno za knjige, ali ovoga puta nema ni za drugi deo novembarske plate a decembarsku i da ne pominjemo !!!

Razumem ja da je, nekome ko treba da finansira ustanovu čije usluge neposredno ne koristi (za osam i po godina rada, na prste mogu da nabrojim službenike SO koji dolaze po knjige a među nema nikoga sa vrha), mnogo sve što treba da uloži za rad takve ustanove, ali ipak da nema dovoljno za plate jer je “probijen budžet”!?!. Ne znam samo ko je kreirao taj probijeni budžet, kad su radnici Biblioteke, Muzeja i još nekih ustanova ostali bez plata kojih će možda biti do Nove godine (ako se uradi rebalans budžeta…) a ako ne, 5. januar nije toliko daleko.

Važno je da je imalo dovoljno novca za putovanja po inostranstvu, koncerte (koje sam gledala ali kad sam saznala koliko su koštali uhvatila me vrtoglavica) i još što šta ali za plate nema. Tek da se zna, radnici SO su primili i drugi deo novembarske plate, oni valjda nisu probili budžet.

Istoriju jednog grada čine ustanove koje o toj istoriji brinu. Ustanovu čine radnici svojim radom i brigom o potrebama stanovnika ove opštine koji su biračko telo. Kakvo god.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

3 thoughts on “Nema plate za bibliotekare !?!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.