Etno selo u Aranđelovcu

U podnožju Bukulje sa prelepim pogledom na grad.

Ovo je tema o kojoj sam htela odavno da pišem, ali nekako mi izmakla.

U proteklih godinu dana, u samom podnožju Bukulje, na mestu gde i pešačke staze vode ka našoj malo iskorišćenoj planinici, izgrađene su, jedna do druge, dve etno-skupine. Ne znam kako to drugačije da nazovem, jer ni jedna ni druga nisu dovoljno velike da (po mom mišljenju) samostalno ponesu naziv “etno-selo” a nisu ni jedinstvena celina da bi to bilo jedno etno-selo.

Poslednjih godina vrlo je aktuelna izgradnja ovakvih apartmana i soba, od starih vajata i kuća. I sve izgleda jako lepo.  Dovoljno je iznad grada da pruža prelep vidik na ceo grad a dovoljno blizu da, ako ste tamo proveli neko vreme, stignete u grad za kratko vreme. U pitanju su Divljakovac – Bajka (u originalu nazvan “Divljakovac” kasnije ga kupio vlasnik restorana “Bajka” iz Beograda i eto imena) i Brestovi i vizija (na sajtu ne stoji podatak da je u međuvremenu u brestovima otvoren i restoran tako da sada i oni imaju kompletnu ponudu).

Ko je u prilici, neka ode da vidi, prošeta i malo uživa u svežem bukuljskom vazduhu.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

One thought on “Etno selo u Aranđelovcu”

  1. Bravo za temu…Ja inace nisam iz Arandjelovca,ali sam posetio ”etno-selo” Divljakovac. Prelepo mesto u svakom smislu te reci. Zbog cistog vazduha i setnje nisam isao, provod je bio u pitanju:). Bio sam odusevljen samim izgledom ”sela”, ali pre svega provod je fenomenalan…Vredi posetiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.