Dec 212007
 

Već neko vreme pratim dešavanja oko akcije “Da li si David?” koju je započela Tatjana Vehovec iz Novog Sada. Odjeci ove akcije stigli su i do TV B-92, a mislim da treba da se pomene gde god je moguće, da se dalje čuje.

Želim samo da kažem da podržavam ovu i slične akcije kojima se stvarno nešto može učiniti, a da su vlast bahate, bahate su. Gradonačelnik Aranđelovca je dr Radosav Švabić iz SRS (da čudne koincidencije), i za tri koncerta na kojima nije bilo ni 2.000 ljudi (ukupno) (Ar ima oko 25.000 stanovnika, cela opština preko 50.000) je letos dato oko 40.000 €. Naravno, to nisu zvanični podaci jer se do njih i ne može doći, ali ako je cifra i približno tolika, mnogo je. Mi u gradu nismo imali Tatjanu i žao mi je zbog toga. Da ne pominjem da mi još uvek nismo primili plate.

Vlast biraju građani i njima vlast treba da podnosi izveštaje sa TAČNIM podacima o načinu na koji se troši novac koji se odvaja iz džepa građana.

Dakle, miša u ruke, samo ste klik daleko od potpisivanja.

  3 Responses to “Da li si David?”

  1. Kada bi podnosili izveštaje ne bi mogli da kradu, a onda ne bi ni bili na vlasti. Matematika je vrlo jednostavna, mada mislim da se oni ne zamaraju računom, već se vode “mirisima”, što je odlika nižih oblika primata.

    Juče sam čula za još jednu aferu (kako ozbiljan naziv za neozbiljne ljude) u kojoj je učestvovao mili Gradonačelnik (opet nešto para uši), a tiče se popločavanja trotoara glavne ulice i Gagićevog venca. Kao što to obično na tenderima u našoj zemlji biva, prihvaćena je ponuda koja je lošija za grad nego za prihvatioce ponude themselves. Logika je opet savršeno jednostavna – trajaće trotoari dok su oni na vlasti.

    A mi ćemo opet imati razloga da glasamo za njih jer uradili nešto dobro za naš mali grad.

    Blago nama, šta bi mi bez njih?

  2. […] Bebika: Da li si David? […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.