Bibliotekarske anegdote

“Uzmi ovu novu knjigu od Davida Albaharija, sigurno je dobra.”

Stranka stoji pored najnovijih knjiga koje su izložene na polici. Bibliotekarka prolazi pored nje i kaže:

“Uzmi ovu novu knjigu od Davida Albaharija, sigurno je dobra.”

Pošto znam da na polici nema knjiga Davida Albaharija, ukapiram o kojoj knjizi se radi i kažem: “To je knjiga koju je napisao Filip David“.

Uporna koleginica kaže: “To mu je sin, mora da i on dobro piše” 😀

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

3 thoughts on “Bibliotekarske anegdote”

  1. Vrlo obaveštena i načitana koleginica, nema šta!? Pre prijema na takvo radno mesto trebalo bi obaviti sa kandidatima test iz opšte kulture. Ne čitam baš mnogo, ali ovo je žalosno. Putuj Evropo …

  2. PS. Osnovni podaci o našim poznatim književnicima: David Albahari je rodjen 1948. godine u Peći, a Filip David 1940. godine u Kragujevcu. Filip David je poznatiji siroj (nesto starijoj) publici i kao urednik dramskog programa TV Beograda.

  3. Opšta kultura se stiče čitanjem i usvajanjem novih informacija. Ako neko ne čita domaću književnost (znači da ga ta oblast ne zanima) taj ne može ni da zna mnogo podataka o tome. Vremenom navikneš na takve osobe i sve im to odbiješ na glupost tj. neobaveštenost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.