20 godina MALE mature

Juče, u nedelju 10. juna, u aranđelovačkoj osnovnoj školi “Svetolik Ranković” se okupila generacija koja je školske 1986/87.  godine završila ovu školu. Nije uobičajeno okupljanje, jer se uglavnom ljudi susreću posle nekih jubilarnih godina po završetku srednje škole, ali zašto da ne?

U 17 h smo se sreli u holu škole, da bi, nešto kasnije, opet seli u đačke klupe. Bile su malo tesne ali  i dovoljno udobne za mini školski čas, tj. razgovor o tome gde je ko sada i šta radi.

VIII-4 generacije 1986/87Moje odeljenje, VIII-4, je bilo najbrojnije. U klupama je sedelo nas dvadesetak i svi smo, razrednom starešini Radmili Jančić (koja je svojevremeno svima nama zadavala prilično muke) i drugovima sa kojima nismo bili u aktivnom kontaktu ukratko ispričali najvažnije detalje iz naših života.

Posle zajedničke fotografije, na ulazu u školu, lagano smo se premestili u jedan drugačiji, manje formalni ambijent. U restoranu “Knjaz” je počelo druženje, večera, igranje, pevanje i mnogi razgovori kakvi nisu odavno (ili nikad, kako u kojoj situaciji) vođeni. Veče je proletelo brzo, u ritmu igre i osmeha i jedino što mogu da kažem je : BRAVO za ideju i organizaciju (Srle, najbolji si) 🙂

Fotografije možete videti na delu sajta gde su fotografije ili kliknite na Mala matura: slike.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

2 thoughts on “20 godina MALE mature”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.