Šesta pozorišna revija u Aranđelovcu

Od utorka, 9.11. do subote 13.11.2010.

U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje u Aranđelovcu, ponovo imamo nekoliko dana pozorišnih predstava u “Dvorani park”.

Revija je počela u utorak, 9. 11. tačno u podne, dečijom predstavom “Šalabalabajka”. Nisam gledala predstavu ali iz pouzdanih dečijih izvora znam da je sala bila prepuna što je malo (malo više) ometalo gledanje predstave. Nisu deca navikla na mir i tišinu u pozorištu…

Prvu predstavu za odrasle odigrali su glumci Beogradskog dramskog pozorišta, u utorak u 20h. “Mleko” je priča o porodici ruskih emigranata u Grčkoj, priča o težini života sa bolesnikom u kući, težini odluke – “Da li živeti svoj život ili se žrtvovati za nekog ko nije dovoljno sposoban da živi sam?” Glumačka ekipa sasvim ok (umesto Danijele Štajnfeld igrala je druga glumica, na žalost nisam dobro čula a ni zapamtila ime…) Sve u svemu, teška predstava.

Sinoć je na programu bila predstava “Muma Panduri – šumska majka”, Balkan novi pokret Beograd. Sadržaj predstave me uopšte nije opredelio da odem da je pogledam ali izgleda da sam pogrešila. Kažu da je predstava bila dobra. Temaa je post-porođajna depresija i sve sumanute stvari koje žena u takvom stanju može da uradi i posledice toga.

Večeras smo gledali predstavu “Pomorandžina kora“, po tekstu Maje Pelević, koji je ove godine nagrađen Sterijinom nagradom kao najbolji dramski tekst. Predstava govori o savremenom načinu života i zahtevima koje on postavlja pred sve žene: savršena figura, savršen ten, odeća … kao lutke iz izloga koje u trci za onim što diktiraju mediji zaboravljaju osnovnu stvar – gde su to one i njihov život. Predstavu je odigrao “Puls teatar” iz Lazarevca.

Toliko za sada. Detalje o ostalim predstavama pogledajte ovde.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.