Pozorište priviđenja

Pozorište je planirano za rušenje i treba ga spasiti takve sudbine.

Petak, 10.10.2008., 20h, Dvorana “Park”, organizacija “Centar za kulturu i obrazovanje”.

Pozorište priviđenja je mesto u kome dvoje glumaca, On (Irfan Mensur) i Ona (Srna Lango) žive da bi sprečli da se pozorište sruši. On je neostvareni “Hamlet” koga Ona izvlači u trenucima kada zaboravlja. Monologe iz “Hamleta” za Irfana Mensura koji nije odigrao tu predstavu još pre dvadeset godina snimili su, tada još: Rade Šerbedžija, Miloš Žutić, Lazar Ristovski i Stevo Žigon . Za dvanaest songova koje izvode tekstove su napisali glumci a muziku Sanja Ilić.

Odavno, još od predstave JDP-a “Plava ptica”, koju na žalost nisam gledala, želela sam da odgledam neku od predstava u kojim igra Irfan Mensur. I mnogo mi se više sviđa nego kao televizijski ili filmski glumac. Srna Lango me je tek prijatno iznenadila jer je mnogo ubedljivija uživo. Čak ni standardno neudobne stolice i hladnoća u sali nisu pokvarile doživljaj. Razočaralo me je što je, izgleda mi, publike manje sa svakom predstavom koju odgledam.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

One thought on “Pozorište priviđenja”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.