“Hadersfild” JDP u dvorani “Park”

Stvarno odlična predstava.

U petak uveče u dvorani “Park” predstavom Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Hadersfild” završena je Revija pozorišnih predstava.

Dvorana “Park” bila je puna, kakvom je nisam videla od prikazivanja filma “Zona Zamfirova” u jesen 2002. Zvučno ime ove predstave po kojoj je 2007. godine snimljen i film privuklo je publiku koja je, verujem, otišla zadovoljna sa ove predstave.

Hadersfild je ime grada u Engleskoj u kome živi Igor (Damjan Kecojević), momak koji je devedesetih otišao iz malog mesta u Srbiji i koji posle 11 godina dolazi u kratku posetu. Raša (Goran Šušljik), dečko koji je obećavao i ostao na tome sa svim svojim velikim potencijalima i Dule (Vojin Ćetković), momak prosečnih mogućnosti koji je našao smisao u poslu koliko god da je njegov posao Raši izvor podsmeha, su njegovi drugovi iz škole. Susret u Rašinoj kući, uz posetu Ivana (Nebojša Glogovac), Rašinog komšije, emotivca koji je tokom kriznih godina u zemlji sasvim uništen fobijama i lečenjem, prerasta iz zabavnih priča iz školskih dana u stravičnu istinu o našim životima u tom periodu i čitavoj generaciji koja je tada odrastala.

Glumačka ekipa je dobro uigrana, čak ima i malih, komičnih, improvizacija kojima se inače teška predstava lakše “proguta”. Vojin Ćetković je sjajan, vrlo ubedljiv. Nebojša Glogovac fenomenalan, toliko dobar da je u pojedinim momentima izgledalo kao da je stvarno on taj Ivan. Najbolja njegova uloga koju sam do sada gledala u pozorištu. Stvarno odlična predstava. Možda čak pogledam i film.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.