Gradski teatar Aranđelovac, predstava “Ko će koga”

Prva predstava gradskog teatra.

Sinoć u 20.30h u Dvorani “Park” je bila premijera predstave “Ko će koga” Miroljuba Nedovića Rikija a u režiji Dragana Petrovića Surepa u izvođenju Gradskog teatra Aranđelovca. U predstavi igraju Zdravko Maletić (Manojlo – Mane), Mikica Petronijević Šicko (Sotir- Sota), Marina Popović (sestra Ana) i Dragan Petrović Surep (maser).

Mane i Sota su kumovi, koji su u istoj sobi u bolnici pošto su pokušali da ubiju jedan drugog u direktom sudaru. Sestra Ana vodi brigu o svojim pacijentima a u tome joj pomaže i maser.  Kako stoji na pamfletu za predstavu, to “je priča o jednom, veoma neobičnom narodu, koji je na planetu Zemlju stigao odnekud iz mračnog kosmičkog prostranstva. Često, za sebe same, kažu da su nebeski narod… Ovo je priča kumovima, to jest o nama, a i o vama“.

Kažu da je najteže nasmejati publiku. Glumci sinoć nisu imali taj problem. Publika se smejala, najviše onim situacijama koje su uobičajene za nas, “nebeski narod” 🙂 Naravno, iz svake takve situacije može se izvući pouka.

Obzirom da je ovo prva predstava ovog teatra, želim im još mnogo dobrih predstava i mnogo, mnogo više publike. Ili, kako se kaže u pozorišnom svetu : “break a leg” (valjda).

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

One thought on “Gradski teatar Aranđelovac, predstava “Ko će koga””

  1. Ovo su prelepe vesti iz jednog grada poput Arandjelovca.
    Bas mi je drago i sve zamisljam kako bi bilo lepo i kod nas u Boru kada bi se desavala iste ili slicne stvari.
    Nek im je sa srecom !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.