Dragana Del Monako u Aranđelovcu

“Antologija srpske solo pesme”

Kasnim sa ovim postom skoro dve nedelje. Ali, bolje ikad nego nikad 🙂

U četvrtak 14. oktobra 2010., u 20 časova u svečanoj sali Doma omladine, pred prepunim gledalištem održan je koncert – prezentacija izdanja Udruženja kompozitora Srbjie pod imenom “Antologija srpske solo pesme”. U koncertu su učestvovali Dragana Del Monako, Ivan Jovanović (klavir), Stana Krstajić (flauta) i Ivana Trišić, muzikolog. Gost programa bio je Rajko Maksimović, kompozitor. Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture u okviru projekta “Srbija u Srbiji”.

U programu koncerta bile su neke od naših najlepših umetničkih pesama za koje su poznati kompozitori napisali muziku:

Koncert je bio dobar, sastavljen iz nekoliko delova, kombinacija solo pesama i instrumentala. Svi umetnici su bili odlični (pretpostavljam, kao i uvek 🙂 ) Na kraju koncerta je Ivana Trišić predala direktoru Muzičke škole “Petar Ilić” sve delove Antologije, što je jedan odličan potez u čitavoj borbi protiv zaborava koji je, da nije ovakvih projekata, mogao da proguta mnoge lepe reči i note.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.