“Srednjovekovni mačevi…” mr Marko Aleksić

Knjiga je štampana na engleskom jeziku i bogato je ilustrovana fotografijama.

Sinoć, u 18h u čitaonici biblioteke a u organizaciji Narodne biblioteke “Sveti Sava” i Narodnog Muzeja u Aranđelovcu, održana je promocija knjige “Srednjovekovni mačevi u jugoistočnoj Evropi” autora mr Marka Aleksića, arheologa.

Knjiga je štampana na engleskom jeziku i bogato je ilustrovana fotografijama. Sam autor je predstavljao knjigu, govorio o karakteristikama mačeva tokom godina i vezano za mesto na kojem su pravljeni. Sve u svemu, vrlo interesantna tema propraćena velikim brojem fotografija na video-bimu, ali je autor jedan od onih ljudi koji mnogo zna ali to ne ume da prenese ostalima, bar ne u nekom interesantnom obliku.  Govori monotono i uspavljujuće, na žalost.

Možda bude bolje sledeći put.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

3 thoughts on ““Srednjovekovni mačevi…” mr Marko Aleksić”

  1. Mladi gospodin arheolog je vrlo lepo predstavio srednjovekovne mečeve i zaista se trudio da to valjano proprati bogatim ilustracijama. No, mana mu je svakako, uspavljujući ton izlaganja. Da je bilo pred spavanje bilo bi bogovski! No,ovako… Više sreće sledeći put!

  2. Poštovani Ivane, knjiga je na engleskom jeziku i može da se naruči preko sajta “Amazon”. Pretražite po “Marko Aleksic” ili “Mediaeval Swords from Southeastern Europe : material from 12th to 15th century”. Pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.