Oct 182010
 

Tokom proteklog vikenda, blogeri su učestvovali u akciji koju je pokrenuo Istok Pavlović. I to uspešno, koliko sam videla po rezultatima. Iako je akcija okončana i kasnim, evo nekoliko rečenica i od mene.

Ove godine sam već dva puta pisala ko je najveći car na ovim prostorima, 12. marta i 5. oktobra. Pišem i danas, sve u nadi da ćemo konačno shvatiti da je Zoran Đinđić pokušavao da nam skrene pažnju na jednostavnu činjenicu – da sve zavisi od nas, od našeg pogleda na situaciju i okolinu i da promene ne dolaze negde “odozgo” već od nas samih. Pogledajte oko sebe, možda i kod vas postoji neki sat bez baterije i setite se ovoga:

“Ljudi moraju da shvate da se bez njihovog stalnog i svakodnevnog učešća promene ne mogu desiti. Naše društvo bolesno je na mnogo ozbiljniji način i to se ne može promeniti prostom promenom vlasti.”


 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.