DM drogerije – proključala sam danas

#onokad me nerviraju danima pa poludim

DM drogerija u Aranđelovcu radi već nekoliko godina. U centru grada je, u prostranom lokalu i blizu mog posla. Tamo sam često, najviše zbog blizine, mada, moram da priznam da uglavnom nađem nešto za sebe a proizvodi koji su pravljeni pod znakom DM, bez obzira iz koje su kategorije, imaju bolji odnos kvaliteta i cene nego mnogi drugi.

MEĐUTIM, uprkos svemu tome, ima tu stvari koje mi smetaju, dugo kuvaju u meni i malopre sam poludela! ^_^

  • Direktni povod ovog posta su crvene etikete koje nas obaveštavaju o akcijama. Na etiketama stoji niža cena, ali sitnim slovima – najčešće nečitkim zbog prirode plastike na polici u koju se stavljaju, ili zbog visine police u kojoj su – obično stoji period tokom koja je akcija aktuelna. Često se dešava, pošto ima sve manje i manje radnika, pa u radnji od cirka 300 m2 (plus magacin) u najboljem slučaju radi njih četvoro (u dve smene), da te crvene etikete ostanu u polici i pošto prođe period akcije. Tako ja danas vidim cenu 585 din, a u stvari je regularna od 875 din. (pisalo je da je akcija do 14.08. ali ja to nisam videla iz gorepomenutih razloga).
  • Dešavalo se i da na pomenutim crvenim etiketama stoji nova “niža” cena koja je viša od stare (ovaj rad) a radnici ih stavljaju po definiciji, verovatno prateći bar kodove, bez udubljivanja u sam natpis.
  • Ne znam razlog, ali vrlo često, najmanje jednom godišnje promene ceo radni kolektiv – ili unajmljuju radnike preko agencija ili sklapaju ugovore na kraće periode, ali svako malo eto novih radnika koji se tek uhodavaju i sigurno ne postižu sve što se od njih zahteva (na početku je u ovoj prodavnici radilo njih jedanaestoro, pa vidite sada).
  • Da ne pominjem politiku kompanije da periodično preokrenu raspored skoro svih proizvoda.

Elem, moram da napomenem da su radnici jako ljubazni i da su ponudili da mi vrate novac ako neću da kupim ta tri sporna proizvoda, ali se ne radi o tome – poenta je da radnici ne mogu kvalitetno da obavljaju svoj posao kada ih stalno menjaju, kada ih je malo i samim tim dolazi do propusta. Menadžment bi mogao da se malo pozabavi ovim problemom a da ne očekuju super-ljude za ko zna kakve plate (tako nečega ima samo u reklamama Privredne komore “high-skilled, low-cost workers” Sumnjam da ovako posluju u matičnoj zemlji ili billo gde u zapadnoj Evropi.

Septembarski update:

Svakako obratite pažnju i na akcije “1+1 gratis” jer se dešava da akcija važi samo za proizvode koji su fizički spojeni (zalepljeni trakom) i iako natpis stoji i na polici gde su poređani pojedinačni proizvodi akcija se odnosi samo na te dva u jedan…

Dakle, koliko god smorno bilo, ako i dalje kupujete u DM-u (kao ja jer mi je blizu…) prvo proverite cene na kasi, pa tek onda plaćajte.

Author: Bebika

Rođena 8.07.1972. kao Danijela Vesić, viši knjižničar na Pozajmnom odeljenju NB "Sveti Sava" u Aranđelovcu. Volim lepe reči, tonove i pesme. Majka, tetka i rekreativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.