Hoteli / smeštaj

Gde spavati, odmarati i uživati u hrani

Hoteli i restorani u Aranđelovcu

Aranđelovac može da se pohvali jednim od najvećih i najglamuroznijih hotela u zemlji i okruženju. U pitanju je Hotel „Izvor“  koji je bio pravo remek delo arhitekture i u vreme kada je izgrađen (1978. godine). Posle privatizacije i skoro osam godina rekonstrukcije otvoren je i sa svojih pet zvezdica spreman za goste, fotografije su ovde. Pored hola koji je prijatno mesto za kafenisanje, hotel ima i prelepu terasu, sa dečijim igralištem odmah pored. Nešto iznad hotela, a kao deo kompleksa, 2012. godine, otvoren je i aqua park sa najvišim toboganima u Srbiji.

Hotel “Kruna” nalazi se na samom ulazu u grad, opremljen je po svim hotelskim standardima i pored velike sale u kojoj je moguće organizovati proslave za 500+ gostiju, postoji i smeštajni deo sa 12 soba. Odnos cene i pružene usluge je odličan.

Malo van grada, u selu Orašac, dakle bliže Beogradu nalazi se Vila Aleksandar, koja ponosito nosi svoje četiri zvezdice. Na jako lepom mestu, blizu puta ali izmeštena iz gužve, pravo mesto za uživanje tokom leta, naročito zbog bazena.

Privatni smeštaj

U blizini parka, u okviru prve privatne galerije slika u Aranđelovcu –”Galerije 99″, nalazi se privatni smeštaj Nedeljković koji nudi sobe I-a kategorije. Informacije i rezervacije na telefon +381 (0)34 711-787 .

„Vila Vidikovac“ nalazi se u samom podnožju Bukulje i, kako samo ime kaže, pogled sa terase ovog restorana je prelep. Na 400 m nadmorske visine, uz odličnu uslugu i izvanrednu kuhinju, pravo je mesto za uživanje i predah. [Josifa Pančića 97, tel. (034) 713-344].

Sport Ivančević u svojoj ponudi ima apartmane, kafe-piceriju, teniske terene, pokriveno igralište i fitnes salu, tako da je idealno mesto za ljubitelje sporta, kao i za sve one koji vole da pobegnu od gradske vreve a da nisu daleko od centra grada.

Etno selo Divljakovac, uz četiri stara srpska vajata, preuređena u apartmane ima i restoran “Kod Vladimira” – sada pod vođstvom vrsnog kuvara Vladimira Nikolića. Na nadmorskoj visini od 380 m, pogled na grad i okolinu je prelep a hrana odlična, što nas uvodi u sledeću važnu kategoriju:

Restorani

Kod nas se, tradicionalno, dobro jede, pa je Aranđelovac i po tome daleko čuven. Evo par restorana koje ne treba propustiti, pored već nabrojanih:

Restoran „Vajat“ se nalazi u Ulici Knjaza Miloša i, iako je u srcu gradske vreve, opremljen je tako da Vam se čini da ste u Srbiji XIX veka. Posle renoviranja izgleda još bolje a hrana koju služi je zaista ukusna.

Pizzeria i restoran “San Girogio” je poznata po velikom izboru italijanskih jela – tu su pice, paste ali i meso sa raznim prelivima. Na žalost, ovaj restoran je sve manje popularan te se lako može destiti da promeni vlasnika ili čak bude zatvoren.  [Stefana Nemanje 27a, tel: 034/725-556, 064/298-07-36]

Sa druge strane Bukulje, na Trešnjevičkom putu, nalazi se restoran “Grb” koji je još jedno mesto nedaleko od grada ali van gradske vreve u kome možete uživati u dobroj hrani.

Za ljubitelje ribljih specijaliteta, tu je restoran “Krf” [Ul. Lide Marinković br. 1, tel. (034) 725-741].

Na obroncima Baljkovice, okružen vinogradom, čeka vas zaista odličan restoran “Tarpoš” koji je deo vinarije Vrbica. Hrana i ambijent za 5.

U Aranđelovcu od 2012. postoji moderni Fortuna centar, gde na jednom mestu imate više različitih sadržaja – hipermarket, kafe restoran (hrana i kolači su odlični, otud ovde o tome), teretanu, kozmetički salon…

Ne treba zaboraviti i nekoliko pečenjara u blizini grada, Mali hrast, “Đole” (Industrijska zona, Aranđelovac, 034 727 003)  kao ni prave majstore za dobar roštilj, ćevabdžinicu “Janković” (Kralja Petra I br.1, Aranđelovac, 034 723 085).

Ako sam zaboravila neki restoran, ovde imate još dodatnih informacija.

 

 

Comments

One response to “Hoteli / smeštaj”

  1. […] znak Aranđelovca, koji je do prošle godine bio i na grbu grada, je Staro zdanje, letnjikovac kneza Mihaila, nekada prelepo zdanje i biser parka Bukovičke […]